Sporing av våre flåter

November 2015. Websiden til Kon-Tiki2 har et lite kart på venstre side, og viser fremdriften av flåtene i Kon-Tiki2-ekspedisjonen.

Gå til www.kontiki2.com. På venstre side ser du kartet der du kan zoome inn på for å se merkede posisjoner der flåtene har sendt ut sporingssignaler. Hver flåte har en Iridium GO enhet som kontinuerlig sporer flåtenes posisjon med den innebygde GPS-mottakeren. Hvert 30. minutt sendes en e-post med den aktuelle posisjonen automatisk sendt til webserveren. Et lite script masserer de rapporterte posisjoner og legger dem til i et lite Google-kart på Kon-Tiki2 sin hjemmeside (Hvis du ønsker å kikke på datasettet for ekspedisjonen, kan du finne de rapporterte posisjoner her).

Iridium GO enheten bidrar i tillegg til et lite wifi-nettverk på hver flåte. Gjennom dette nettverket kan mannskapet sende og motta e-post. Samsung Galaxy J2 - som kommer med Opera Max - brukes til å koble til fra utsiden av hytta. Vi bruker en liten utendørsantenne på Iridium GO. Irididium-satellittene er 780 kilometer over mannskapet, og båndbredden er begrenset (2.4kbs). Men små tekstbaserte meldinger kommer igjennom, og dette er en høyt verdsatt kommunikasjonskanal med omverdenen.